Kezdd itt!

Minden amit tudnod kell, ha először jársz erre…

Tudtad?

A Lótusz jógastúdióban szeretettel várunk minden jóga iránt érdeklődöt, kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül.

Igyekszünk legjobb tudásunk szerint, úgy összeállítani az órákat, hogy minden résztvevőnek megfelelő legyen.

 

Mivel tesszük még kellemesebbé az itt tartózkodásodat?

Környezetbarát anyagokkal dolgozunk!

Nálunk egy frissítő zuhanyra is van lehetőséged

Folyamatosan megújuló ajánlatokkal várunk

Matracot és törölközőt is biztosítunk

Miért jó a jóga?

Javítja tested rugalmasságát

Sőt, ez is az egyik legnyilvánvalóbb előnye. Az első órák alkalmával könnyen lehet, hogy a lábujjaidat sem fogod tudni megérinteni, de ahogy folyamatosan haladsz és fejlődsz, a kezdetben lehetetlennek tűnő pózok igenis lehetségessé válnak! Emellett a kötött izmok fellazulása miatt az ízületi fájdalmak folyamatos enyhülése tapasztalható.

Növeli az izomerőt

Az erős izmok sokkal többet nyújtanak puszta látványnál. Emellett megvédenek minket az ízületi gyulladásoktól és a hátfájástól, nem is beszélve az időskori elesések megelőzéséről. Ha Jóga segítségével erősíted izmaid, rugalmassá is válnak. Persze edzőteremben is tudsz izmot építeni, a rugalmasságuk árán.

Javítja a testtartást

A fejünk olyan, mint egy bowling labda , nagy és nehéz. Ha egyensúlyban van és egyenesen helyezkedik el a gerincen, sokkal kevesebb izommunka szükséges a megtartásához, de ha csak néhány centit is előremozdul, máris sokkal több dolguk van az izmoknak. Próbáld csak ki és tarts meg egy előrebillenő bowling labdát 8 vagy akár 12 órán keresztül és garantáltan kifáradsz. A fáradtság ráadásul nem is az egyetlen probléma, a rossz testtartás nyak, hát és egyéb izom és ízületi fájdalmakhoz vezet.

Jó hatással van a vérkeringésre

A jóga beindítja a vérkeringésed. Pontosabban a jógában tanult relaxációs gyakorlatok segítik a vér keringését különösen a kezekben és a lábakban. Emellett több oxigén is jut el a sejtjeidhez, melynek hatására hatékonyabban tudnak működni.

Csökkenti a vércukorszintet

A jóga hatására csökken a vérben lévő LDL („rossz”) koleszterin és emelkedik a HDL („jó”) koleszterin szintje. Ezáltal csökkenthetők a diabeteses szövődmények, mint a szívroham, veseelégtelenség és vakság kockázatai

Segít koncentrálni

A jóga egyik központi eleme a jelenre figyelés. Tanulmányok igazolják, hogy a rendszeres jógázás javítja a koordinációt, reakcióidőt és memóriát. A jógát és meditációt gyakorlók arról számolnak be, hogy könnyebben képesek problémákat megoldani és felidézni információkat – talán azért, mert kevésbé vonják el figyelmüket saját gondolataik…

Gyakran Ismételt Kérdések

Nem vagyok túl hajlékony, én is jógázhatok?

Természetesen, sőt, tökéletes jelölt vagy a jógához. Sok ember azt gondolja, hogy nagyon hajlékonynak kell lenniük a jóga elkezdéséhez, de ez nagyjából olyan, mintha azt gondolnánk, hogy tudnunk kell autót vezetni mielőtt elkezdünk órákra járni. Kezdd el ahogy vagy és látni fogod ahogy egyre rugalmassabbá, hajlékonyabbá válik tested.

Miről szól a jóga?

A jóga a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés (szamszára) körforgásából való megszabadulás (móksa) elérését szolgáló indiai vallási módszerek és technikák összessége.A keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus kulturális közegében. A jóga alapja az önuralom és a fegyelmezettség, mind a test, mind az elme vonatkozásában. A jóga művelője a jógi (szanszkritül a férfi jógikat joginnak, a női jógikat pedig jogininek is nevezik). Jóginak lenni annyi, mint Istenben élni, és összhangban lenni környezetünkkel és embertársainkkal. A jóga egyesülés Istennel. Mivel Isten mindenkiben ott van, a valódi jóga mindenkivel összeköt. Ma a jógának sok változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a Hatha-jóga vált népszerűvé a 20. századi nyugati világban, ma már azonban rengeteg ága elérhető a jógaközpontokon keresztül.

Hányszor érdemes jógázni egy héten?

A jóga csodálatos – még akkor is, ha csak heti egy órát gyakorolsz, érezni fogod a jógázás előnyös hatásait. Ha több időt tudsz rászánni, több jótékony hatást tapasztalhatsz meg, illetve hamarabb. Kezdésnek általában heti 2-3 alkalommal 1-1,5 órás gyakorlást szoktunk javasolni. Ha csak 20 perceket tudsz gyakorolni, akkor se keseredj el, csináld ahogy tudod, idővel tapasztalni fogod, hogy egyre nagyobb igényed lesz rá és egyre többet jógázol.

Mi kell, hogy elkezdhessem?

Amire leginkább szükséged lesz az az elméd és egy kis kíváncsiság. Persze nem árt egy kényelmes viselet, egy póló és egy leggings általában elegendő. Cipő nem szükséges, általában mezítláb történik a gyakorlás. Ahogy fejlődsz, szükséged lehet majd saját jóga matracra, de addig is használhatod a stúdiónk matracait.

Miben más a jóga, mint más fitness gyakorlatok?

A nyújtó és egyéb fitnesz gyakorlatokkal szemben a jóga több, mint fizikai gyakorlás. De a fizikai gyakorlást nézve is, a jóga különleges, hisz összekapcsoljuk a test mozgását, az elme szárnyalását és légzésünk ritmusát. A test, elme és a légzés összekapcsolása segít a befelé figyelésben. A befelé figyelés folyamatán keresztül megtanuljuk felismerni szokásos gondolkodásmintáinkat, anélkül, hogy megbélyegeznénk vagy megítélnénk őket, esetleg megpróbálnánk megváltoztatni. Pillanatról pillanatra jobban tudatában vagyunk tapasztalatainknak. A tested nagy valószínűséggel sokkal rugalmasabbá válik a jógázás során, ahogy az elméd is.

Miért nem ajánlott enni óra előtt 2-3 órával?

A jóga gyakorlás közben oldalról oldalra fordulunk, fel és le, hajlunk előre, hátra, tehát jól átmozgatjuk a testünket. Amennyiben még nem emésztetted meg teljesen a korábban bevitt ételt, kellemetlen érzésekben lehet részed. Ha attól tartasz, hogy gyors az emésztésed és megéhezel óra közben, próbálkozz egy kis könnyű nasival (joghurt, magok vagy egy dzsúsz) óra előtt maximum 30-60 perccel.

Órarend

 

Hétfő:

16:30-18:00 - Stresszoldó Hatha jóga Évivel

----------------

 18:15-19:00-Iskolás jóga Hajnival

 

Kedd:

8:30-10:00- Könnyű Hatha Évivel

--------------

16:30-18:00 - Nőijóga Zsuzsával 

----------------

18:30-20:00 - Stresszoldó Hatha jóga Évivel

 

Szerda

8:00-9:30 - Stresszoldó, tartásjavító jóga Zsuzsával

---------------

10:00-11:00- Senior jóga Katikával

---------------

17:00-17:45-Óvodás jóga Hajnival

--------------

18:00-19:30-Napzáró Gerincjóga Zsuzsával

 

Csütörtök:

8:30-10:00

Könnyű Hatha Évivel

----------------

16:30-18:00

Hatha Évivel

---------------

18:30-20:00- Yin jóga Zsuzsával

 

 

Péntek:

08:30-10:00  Kismamajóga Zsuzsával

----------------

16:30-18:00 - Hétzáró Gerincjóga Zsuzsával

---------------

18:30-20:00- Haladó Hatha Évivel

HÉTVÉGE

----------------

VASÁRNAP:

17:00-18:30

Vasárnapi lazítás-stresszoldás Zsuzsával

 

 

 

AUGUSZTUS 1.-ÉN NYITUNK ÚJ HELYEN!

Szeged, Murányi utca 4/B

 

Írhatsz nekünk lotusyogaszeged@gmail.com címre.

A foglaláshoz kattints: IDE

Amit kérünk Tőled...

 • Érkezz óra előtt legalább öt perccel. Az órát pontosan kezdjük,és pontosan is fejezzük be. Ha elkezdődött az óra bezárjuk az ajtót. (Ha öt percnél nem többet késel, kérünk, hogy szólj telefonon, és megvárunk. Ennél többet sajnos a pontosan érkezők kényelme érdekében nem tudunk várni.)
 • Ahhoz, hogy kényelmesen jógázhass kérjük, hogy óra előtt már ne vagy csak könnyű ételt fogyassz.
 • Kérjük, hogy hozz magaddal kényelmes öltözéket. Stúdiónkban lehetőség van átöltözésre, zuhanyozásra. Egy legging, tréning nadrág, vagy rövidnadrág egy pólóval, trikóval teljesen megfelelő. Zoknit, pulóvert is viselhetsz, ha fázósabb vagy. Edzőcipőre nincs szükség.
 • Óra előtt, ha először jössz egy oktatóhoz, kérjük, hogy szólj, ha bármilyen egészségügyi problémád van. Nem tolakodni szeretnénk ezzel a kérdéssel, csak szeretnénk különösen figyelni Rád. Problémádat diszkréten kezeljük.
 • Komolyabb egészségügyi probléma esetén (friss műtét, extrém magas vérnyomás, csípőprotézis használata, daganatos betegség, szívbetegség, stb..) kérjük kérd ki a kezelőorvosod véleményét a jógáról, hogy tudjuk mely gyakorlatok a kerülendőek számodra.

Először jársz felénk?

Néhány hasznos információ.
 • Megközelítés infók : Cím: 6723 Szeged, Murányi utca 4/B 1.em 5 

  Tömegközlekedés
  Buszok:77, 84,90,9F,90H, Víztorony térig közlekedik, ami nem túl hosszú séta kb (5 perc):11, 13, 84A
  Troli: Víztorony térig: 10, 19
  Villamos: 3, 3F, 4
  Autóval: Az egész környéken ingyenes a parkolás, és lehet is helyet találni.
 • Kérjük, hogy jelentkezz be, ha mégsem jössz, mondd le.
 • Az órák áltelában 90 percesek kivétel a Senior és Gyerek jóga, amik 60 percesek, és így a bérletek sem érvényesek rájuk.
 • Ne hagyd otthon kényelmes ruhád, minden egyéb eszközt (jógamatracot, meditációs párnát, jóga hevedert) biztosítunk.
 • Egy legging, tréning nadrág, vagy rövidnadrág egy pólóval, trikóval teljesen megfelelő. Zoknit, pulóvert is viselhetsz, ha fázósabb vagy. Edzőcipőre nincs szükség.
 • Érkezz pontosan, legjobb, ha 10-15 perccel kezdés előtt, ha tusolni szeretnél, akkor hamarabb.
 • Az órák pontosan kezdődnek, és pontosan végződnek. Nem kell izgulnod, hogy esetleg hosszabb az óra, és elkésel máshonnan.
 • Lehetőséged van zuhanyzásra, ehhez tusfürdőt és törölközőt is biztosítunk.
 • Óra után vendégünk vagy egy teára, szörpre, igény szerint.

 

Elérhetőségünk:

6723 Szeged, Murányi utca 4/B

Telefonszámunk:

Évi: +36 70 942 36 75

Zsuzsa: +36 30 263 62 77

 

"Az ember nem azért él, hogy jógázzék, hanem azért jógázik, hogy teljesebb életet élhessen."

Weninger Antal

Nyitvatartásunk:

Órarend szerint. Ha csak beszélni szeretnél velünk, órák előtt és után 15 perccel már/még elérhetőek vagyunk, vagy keress minket telefonon.

Gyakran Ismételt Kérdések