Utazásaink során, szinte bármerre jártunk a világban, mindenfelé szemetet (is) láttunk, a legkékebb tengerben, és a legvadregényesebb erdő mélyén is. Turisták által sűrűn látogatott helyeken, pedig egyenesen szeméthalmokat. Fotók ezekről persze nem készültek, (de a jövőben fognak) igyekeztünk elkerülni a csúfságokat.

Szeretnénk, ha rajtunk nem múlna a környezetünk tisztasága, így mi már nemet mondunk ha lehetséges a műanyag szatyrokra, a szívószálakra, és a nélkülözhető műanyag akármikre. Törekszünk mindenből a tartós holmik beszerzésére. Háztartásainkban is keressük a környezetbarát megoldásokat, szelektíven gyűjtjük a szemetet, környezetbarát tisztítószereket használunk,és nem viszünk haza magunkkal felesleges szinte azonnal szemétté váló dolgokat. Erre biztatjuk a kedves vendégeinket is. Decemberben minden 10 alkalmas bérlet mellé textilszatyrot adunk ajándékba.

,

Ha már néhány nejlonzacskóval kevesebb kerül szemétbe, már elértük a célunkat. Lehet hogy a föld brutális túlfogyasztásához képest ez semmi, de ha mindenki évente 100 zacskóval kevesebbet használ, akkor már célba ért a kezdeményezésünk.

 

Stúdiónkban is szelektíven gyűjtjük a szemetet, vigyázunk a levegő tisztaságára, nem égetünk paraffin mécseseket,mert mint köztudott rengeteg káros anyag szabadul fel a párolgásuk közben, de nem kell lemondanunk a gyertyafényről,mert helyette házi készítésű, garantáltan 100% méhviaszból készült gyertyákat használunk. Mosdónkban természetbarát, és állatokon nem tesztelt folyékony szappanokat,és tusfürdőket használunk, a matracokat természetes fertőtlenítőkkel kezeljük, egyéb felületeken pedig környezetbarát,ökológiailag lebomló tisztítószereket használunk.

Gondolunk az allergiával küzdőkre is, így párnáinkat antiallergén polisztirol gyönggyel töltjük pelyva helyett. Ezen az anyagon a penészgombák megtelepedése kizárt. Bár nagyon szeretjük az élő virágokat, de az érzékenyekre való tekintettel stúdiónkban csak műnövényeket tartunk.

Szeretettel várunk, győződj meg a saját szemeddel róla!

Köszönjük, ha követsz és megosztasz minket.
fb-share-icon